top of page

Indre og ydre verden - Omni Terapi

Udover body SDS, er jeg også Omni terapeut. Omni Terapi er psykoterapi, som er baseret på kroppen og vores sansninger. Det lyder måske lidt som noget volapyk? Lad mig forklare...


Vi har altid en ydre oplevelse af verden, samt en indre oplevelse inde i os selv. Ofte reagerer vi på automatpilot på den ydre verden og skaber en indre oplevelse ud fra det. Det kan være, at det regner, og at vi derfor bliver i dårligt humør, eller at ham foran os kører for langsomt, når vi har travlt. Eller at kæresten er irriteret over, at du ikke har taget opvasken (ydre oplevelse - hun kigger på dig med et bebrejdende blik og spørger, hvorfor du ikke har taget den), hvilket fører til en indre oplevelser af uro i kroppen, en lille sammentrækning i brystet og halsen, samt en manglende fornemmelse af de dele af kroppen, der ikke føles fremhævet. Prøv at luk øjnene og forestil dig det (ja, du skal rent faktisk gøre det nu, det hjælper på forståelsen af konceptet).


Ofte er vi ikke engang opmærksomme på de indre fornemmelser og handler derfor automatisk på dem, hvilket kan være uhensigtsmæssigt.

Dette er en automatisk reaktion i den indre oplevelse, som kommer fra den ydre oplevelse. Men så er der også de dage, hvor vi har masser overskud, og bare kan kigge på hende/ham, give dem en krammer og sige, at vi nok skal tage opvasken, og at de bare kan sætte sig i sofaen og slappe af.

Men hvis vi zoomer ind på, hvorfor vi nogle dage kan have den rolige adfærd, og andre dage automatisk angriber tilbage eller bliver irriteret over, at de kommenterer, hvorfor er det så? Kan du huske den indre oplevelse? Den indre oplevelse af overskud er forskellig fra person til person, men lyder oftest noget a la kroppen er afslappet, jeg kan mærke det meste af kroppen tydeligt, den føles fast men samtidig fleksibel og blød, den føles som en helhed, det føles, som om jeg fysisk har meget plads indeni mig (kontra at det føles klemt). Det er ofte en fornemmelse, som vi har efter god fysisk træning.

Luk øjnene og mærk DIN kropslige fornemmelse af at have overskud.

Ofte er vi ikke engang opmærksomme på de indre fornemmelser og handler derfor automatisk på dem, hvilket kan være uhensigtsmæssigt. I Omni Terapi arbejder vi med den indre oplevelse, som gør os i stand til at handle frit, valgt og viljestyret. Vi leger detektiver og bliver opmærksomme omkring de indre oplevelser, for derefter at kunne arbejde med dem og transformere dem med målet om at have nye valg og at kunne reagere, som vi ønsker, og IKKE som vores nuværende mønster dikterer. Kroppen går altså fra fjende til ven, vi går fra reaktive til proaktive og der bliver skabt nye muligheder Dette hænger meget sammen med det man i filosofien, kalder for fænomenologi, hvilket er nemt at finde litteratur på hvis emnet har vækket interesse


Du kan læse mere om Omniterapi på http://omni-therapy.com/ eller prøve det hos mig.

Comentários


bottom of page