top of page

KÆBE-TRICK: Mod spændinger

Vi kender alle udtrykket “at bide tænderne sammen”, og når man slår det op i den danske ordbog, er definitionen denne: tage sig sammen og undertrykke sine egentlige følelser for at klare en vanskelig situation evt. samtidig med, at man trykker overmundens og undermundens tænder hårdt mod hinanden.


Og det er præcis, hvad vi ofte gør, når vi står i en presset situation, ofte helt uden at vi opdager det. Vi undertrykker vores følelser for at klare os gennem den udfordring, vi står overfor, om det så er presset på jobbet, barnet, der græder, når vi egentligt bare trænger til søvn, eller noget helt tredje. Samtidig følger den kropslige reaktion, nemlig at vi bider tænderne sammen, for at holde på os selv, hvilket kan medføre mere permanente spændinger i kæberne.


Hvad laver jeg her? Det ser måske lidt underligt ud, men det er enormt rart og effektivt.

Spændte kæber kan i sig selv føles ubehageligt, men kæberne relaterer sig også til hofterne og den øverste del af nakken, og spændte kæber kan derfor føre til nakkespændinger og spændingshovedpiner. Hvad er det så, jeg laver på billedet?

Jeg bruger en korkprop til at strække mine kæbemuskler, præcis ligesom når man strækker sine lår efter en løbetur. Når man strækker og afspænder kæberne, hjælper det også på hoftespændinger og kan få nakken til at give slip. Dette kan hjælpe på spændingshovedpiner eller en stiv nakke. Du tager blot en korkprop og sætter den mellem tænderne, slapper kæber, nakke, ansigt og hals helt af. Træk vejret langsomt gennem næsen og mærk, hvordan de strækker og langsomt slipper. Jeg anbefaler, at man gør det i 3 minutter, og hvis korkproppen er for stor, sådan at strækket bliver for meget, kan man skære lidt af den af.

bottom of page