top of page

ÅNDEDRÆT

Bevidst vejrtrækning er en række øvelser og værktøjer, der arbejder med åndedrættet og med at regulere krop og sind frem til en balanceret tilstand. 

FRIRUM tilbyder både

enkelt sessioner og holdforløb i

bevidst vejrtrækning.

Bevidst vejrtrækning kan have mange af de samme effekter som en Body-SDS behandling vil have, og den er især effektiv imod:

  • stress,

  • angst,

  • indre uro,

  • sorg,

  • depression,

  • tankemylder,

  • rygsmerter

  • og nakkesmerter

Dertil er det et gavnligt naturligt værktøj til at restituere bedre, mærke egne grænser, skabe overskud, energi og overblik.

Gennem øvelserne reguleres dit nervesystem, og du kommer tættere på den balancerede tilstand, vi alle gerne vil være i. Når vi er stressede eller pressede, er det primært vores sympatiske nervesystem (fight/flight/freeze), der er aktivt, og dette kan medføre en lang række spændinger i kroppen, uro, svært ved at slappe af, tankemylder og meget mere. Vi kommer til at arbejde med at aktivere det parasympatiske nervesystem (rest and digest) og kommer derved i dyb ro.

 

Når vi bringer kroppen i ro, får vi det bedre, og vi kan restituere og slappe af og finde energi til at håndtere de udfordringer, vi møder i dagligdagen. Ro i kroppen skaber også bedre restitution, og derved bedre ydeevne i forbindelse med fysisk aktivitet. Kort sagt kroppen lærer på ny at slappe af, hvilket gør, at vi får mere energi og overskud.

Bevidst vejrtrækning bygger på et fundament af mange generationers erfaringer samt på videnskabeligt beviste processer i kroppen. 

Hvis du vil vide mere om, hvordan åndedrættet forbedres og fordelene ved korrekt åndedræt, giver denne video dig en god introduktion. 

Frirum tilbyder både enkelt sessioner og holdforløb.

Størstedelen af øvelserne foregår, mens du ligger roligt på en måtte. 

Løst behageligt sportstøj anbefales. Vigtigst er det, at tøjet ikke strammer om maven og begrænser dybe vejrtrækninger. 

18097124251198038.jpg
bottom of page